loader image

MINA SALINA TG OCNA

Zona deschisa vizitatorilor este baza de agrement din mina, unde puteti vizita urmatoarele obiective turistice: Biserica „Sfanta Varvara” – amplasată la 240 m in subteran, singura biserica din Europa construita aproape integral din sare, Muzeul Sarii, lacul cu apa sarata si cascada, terenuri de sport si spatiu pentru gimnastica, spatii de joaca pentru copii, bufet, cabinet medical.
Temperatura in subteran este de 12-13 grade.
Program acces vizitatori zilnic (inclusiv Sambata si Duminica) de la 07:00 la 17:00 (16:00 ultima cursa).
Mai multe detalii obtineti accesand: www.salina.ro.

CHEILE SI CASCADA SLANICULUI

Fac parte din traseul „300 de scari”. Potecile inguste si pe alocuri abrupte de pe malul stang al Slanicului, umbroase si tacute, ofera un peisaj salbatic si captivant amatorilor de mici escapade, fiind insa usor de parcurs, si alcatuiesc un traseu preferat de multi dintre turistii ce adora sa imortalizeze o parte din spectacolul oferit de statiune, acompaniati de susurul Cascadei.

PARTIA DE SCHI DIN SLANIC MOLDOVA

Este amplasata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, situata in spatele Complexului Cerdac.
Partia de schi Nemira are o lungime de aproximativ 1,5 km (1.400 metri) si o latime medie de 38 metri. Nivelul de dificultate al acestei partii este unul usor-mediu, iar panta medie este de 17%.
Punctul de plecare se afla la o altitudine de 720 metri, iar cel de sosire la altitudinea de 470 metri. Aceasta partie de schi este dotata cu nocturna si instalatie de teleschi.
Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala: www.partianemira.ro.

PARCUL CENTRAL SLANIC MOLDOVA

Este creionat asemeni unui amfiteatru – o alee principala larga, incadrata de trei nivele de trepte, bordate de vegetatie bogata si copaci seculari, punctata din cand in cand de fantani arteziene si mici cascade, dar si de sculpturi.

Un punct peisagistic de referinta este CALENDARUL DIN FLORI – intr-un arc de cerc, incadrat de gazon, fiind scrise din flori anul, luna si ziua curenta. In mijlocul parcului este celebrul CHIOSC DE MUZICA in stil „Art Noveau” unde la varsta de 9 ani George Enescu isi facea debutul scenic.

Pe aleea centrala a parcului sunt amplasate busturile unor mari personalitati romanesti. Foisorul a gazduit si gazduieste evenimente culturale – concerte de muzica clasica, folclorica, fanfare ce incanta auditoriul. Parcul Slanicului a purtat pasii unor mari oameni de cultura – Ion Creanga, Nicolae Labis, Costache Negri, Alexandru Vlahuta…

Parcul adaposteste cladirea CAZINOULUI – primul casino din Romania, constructie monumentala in stil baroc, ridicata in 1894 dupa planurile arhitectilor Sterian George si H. Rick si de asemenea BISERICA „SF.ILIE” construita in intervalul 1927-1929, pe locul fostei biserici de lemn ridicata la 1810 de Mihalache Spiridon si distrusa in timpul bombardamentelor din 1916.

HOTEL PERLA – SLANIC MOLDOVA
HOTEL PERLA – SLANIC MOLDOVA