loader image
… spus de National Geographic Traveler 

A fost super comic. Dar imi era si mila de tine. Stii cat de tare iti tresareau muschii spatelui? Parca erai un miel la taiat…” mi-a spus fiul meu, Vladimir, care a asistat la prima sesiune de SIS din viata mea. In terapia inovatoare Super Inductive System (SIS), intensitatea inalta a campului electromagnetic are efecte vindecatoare precum miostimularea, vindecarea fracturilor, miorelaxarea, ameliorarea durerii si mobilizarea articulatiilor. “SIS-ul e varful de lance al aparatelor de fizioterapie. Sunt putine in tara, pentru ca au un pret oarecum prohibitiv.”, mi-a spus Alexandra Ababei, sefa bazei de tratament a Hotelului Perla, Slanic Moldova. A fost cel mai intens aparat pe care l-am incercat, tulburator de-a dreptul! Asta e – suporta baba la frumusete, daramite la sanatate!!!

Mda, cearceaful de hartie pe care eram intins pe burta era ud sub fruntea mea cand am terminat.

Acul de impulsuri electromagnetice isi canta pe spatele meu partitura sofisticata ca un pianist virtuos, care aici ciupeste rar claviatura, cu un deget semi-adormit, si apoi, explodeaza dintr-o data furtunos, in rafale de mitralierate, de simti ca te rupe in doua.

Sperand mereu ca gata, asta a fost ultima sarja, mi-au rasunat in minte vorbele Dnei. Doctor Irina Perju: “Climatul sedativ de crutare” al Perlei Moldovei. Este expresia ei si mi-a ramas stampilata in minte la consultul de dimineata, odata cu foaia mea de tratament. Caci asa incepe totul aici, la Hotel Perla, cu un consult in cabinetul dumneaei. La mine au fost identificate doua probleme: ficat gras si hernie lombara. Prima m-a trimis pe directia crenoterapiei, cura interna cu ape minerale, pentru care este faimos Slanicul Moldovei. Fondul balnear al acestei statiuni are un specific aparte, unic in Europa, cu o multime de izvoare variate in ceea ce priveste compozitia, complexitatea chimica si efectele terapeutice concentrate intr-o zona relativ restransa.

Dr. Irina Perju mi-a prescris Sonda 2, “ultima de pe aleea izvoarelor, cu apa alcalina pura, slab feruginoasa, bicarbonata, hipotona, care e agreata de pacienti pentru gustul placut, detoxifiant hepatic intr-o cura de 20-30 de zile, stimuland insulina si secretia de colecist. Contine si ceva gaz de sist, fara rol terapeutic.” Dupa indicatiile dansei mi-am baut constiincios apa, cu o ora inainte de cele 3 mese, cu inghitituri mici, intr-un regim crescator, incepand cu 50ml* 3 in prima zi, adaugand cate 50ml in fiecare noua zi, pana am ajuns la 200ml*3 in ziua a patra, apoi constant pana la finalul sejurului.

Iar hernia de disc mi-a castigat pe fisa medicala o gramada de sedinte: parafina lomboscerata, ionogalvanizari lombo plantare (electroterapie), SIS lombar (Super Inductive System), masaj si cel mai important, kinetoterapie postura, exercitii de stretching, exercitii de tonifiere a musculaturii paravertebrale lombare si abdominale.

Hotel Perla este unul din cele mai bune hoteluri din statiune. Renovat si modernizat complet, si-a redeschis portile in 2016, intr-un concept nou. Are 82 camere si apartamente, baza de tratament beneficiind de aparatura de ultima generatie, centru SPA modern, restaurante si centru de conferinte. Dar mai mult decat orice pe mine m-a cucerit echipa tanara, cu o energie aparte, care il gestioneaza.

Axa de dezvoltare pe care mizeaza hotelul combina baza de tratament, profilaxia si atragerea unui public cat mai larg si mai tanar care sa inteleaga ca sanatatea ar trebui sa ne preocupe, nu de la o varsta incolo, cand problemele se cronicizeaza. Stresul cotidian, viata sedentara, orele lungi petrecute la birou, poluarea afecteaza din ce in ce mai multi oameni, indiferent de varsta.

Sanatatea este cea mai importanta resursa pe care o avem, constientizarea acestui fapt observandu-se intr-o tendinta in crestere a tinerilor care aleg sa-si petreaca un sejur la Hotel Perla, Slanic Moldova.

Rutina zilelor deja instalata, facand slalom printre drumetii, plimbari la izvoare, tratamente, exercitii, aparate, piscina, salina interioara, restaurant, sala de jocuri… timpul zboara, noptile trec. Nici n-am bagat de seama cand am ajuns la final.”

HOTEL PERLA – SLANIC MOLDOVA
HOTEL PERLA – SLANIC MOLDOVA